Members in the Media
From: Aftenbladet Norway

Sorg og smerte er individuell

Aftenbladet Norway:

KOMMENTAR: Samtidig er det noen av oss som er rammet med en individuell smerte og individuelle tap av sine aller nærmeste. Vi andre kan være der og bidra med vår nærhet og vårt fellesskap, men vi må vite at det finnes en individuell smerte som knapt er fattbar for noen. For dem som er direkte rammet, er den kanskje heller ikke fattbar, men den er dramatisk smertefull og følt.

Tidligere tenkte vi på sorg som noe som gikk i faser. I dag har vi forskning som viser at sorgen først og fremst er individuell, og at også bearbeidelsen er individuell og personlig. Det er ingen faste oppskrifter på hvordan et menneske sørger. Noen trenger å snakke, andre bearbeider bedre på andre måter. Noen trenger stor nærhet og andre trenger et stort rom for seg selv. For enkelte blir sorgen noe de blir låst fast i og som traumatiserer dem slik at de trenger profesjonell hjelp og gode samtalepartnere.

Les mer/Read more: Aftenbladet Norway

More of our Members in the Media >


APS regularly opens certain online articles for discussion on our website. Effective February 2021, you must be a logged-in APS member to post comments. By posting a comment, you agree to our Community Guidelines and the display of your profile information, including your name and affiliation. Any opinions, findings, conclusions, or recommendations present in article comments are those of the writers and do not necessarily reflect the views of APS or the article’s author. For more information, please see our Community Guidelines.

Please login with your APS account to comment.