Members in the Media
From: HVG Hungary

Ha valaki nem fél, pszichopata lesz?

HVG Hungary:

A pszichopátia működésével kapcsolatos egyik feltevés szerint az állapot kialakulása egyfajta félelemhiánnyal függ össze. A Psychological Science folyóirat legújabb számában megjelenő tanulmány kimutatta, hogy a pszichopátia bizonyos kockázati tényezőjével bíró gyermekek nem ismerik fel ugyanolyan gyorsan a félelmet, mint az egészséges gyermekek.

A tanulmányt vezető Patrick D. Sylvers, a Washington Egyetem kutatója elmondta, az a hipotézis, hogy a pszichopaták nem éreznek vagy nem ismerik fel a félelmet egészen az 1950-es évekre nyúlik vissza. “Az történik, hogy félelem nélkül születnek, így amikor a szüleik megpróbálják szocializálni őket, nem képesek megfelelően reagálni, mert egyszerűen nem ijednek meg” – állítja a szakértő.

Olvasás tovább/Read more: HVG Hungary

More of our Members in the Media >


APS regularly opens certain online articles for discussion on our website. Effective February 2021, you must be a logged-in APS member to post comments. By posting a comment, you agree to our Community Guidelines and the display of your profile information, including your name and affiliation. Any opinions, findings, conclusions, or recommendations present in article comments are those of the writers and do not necessarily reflect the views of APS or the article’s author. For more information, please see our Community Guidelines.

Please login with your APS account to comment.