Members in the Media
From: De Standaard

‘Online daten biedt weinig kans op ware liefde’

De Standaard:

Online datingsites geven je in geen tijd toegang tot veel potentiële partners, maar reduceren hun gebruikers wel tot oppervlakkige, tweedimensionele profielen. Dat blijkt uit een meta-analyse van 400 academische studies over online daten.

Het rapport, dat maandag gepubliceerd werd in het vakblad Psychological Science in the Public Interest, wilde nagaan of de manier waarop mensen een partner zoeken veranderd is sinds de komst van datingsites en of dat positief is voor wie op zoek is naar een partner.

‘Online daten is een goede zaak, ik ben blij dat het bestaat’, zegt Eli J. Finkel, professor sociale psychologie aan de Northwestern University en hoofdauteur van de studie. ‘Het probleem is dat de manier waarop datingsites hun zaken aanpakken een deel van de sterkte ervan wegneemt’.

Te veel profielen

Als één van de voordelen noemt hij de snelle toegang tot een grote groep potentiële partners, ook voor wie minder mogelijkheden heeft om nieuwe mensen te ontmoeten zoals workaholics, alleenstaande ouders, nieuwelingen in een stad of net gescheiden mensen. Het nadeel van die ruime keuze is dat men de duizenden profielen te snel screent en objectiveert. Bovendien kunnen gebruikers overweldigd zijn door zoveel potentiële profielen, waardoor hun keuze net moeilijker wordt.

Read the whole story: De Standaard

See Eli J. Finkel at the 24th APS Annual Convention

More of our Members in the Media >

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.